manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die toegepast wordt bij neuromusculoskeletale aandoeningen. Denk hier meer specifiek aan discushernia, hoofdpijn, kaakklachten, whiplash…

Manuele therapie gaat nog een stap verder in de klachtenanalyse bij patiënten via specifieke ‘hands-on-technieken’. Via manipulaties, mobilisaties, oscillaties en/of andere technieken krijgen we het gehele bewegingsapparaat terug in de juiste plooi. De manueel therapeut legt verbanden binnen je kinetische keten en brengt het lichaam terug in optimale mobiliteit. Hierdoor bekomen we niet enkel een afname van de acute pijn en een verbeterde beweeglijkheid maar voorkomen we ook het ontstaan van secundaire klachten.
Recent werd ook de bekwaamheid van dry needling toegevoegd aan de praktijk. Deze toepassing is gericht op het uitschakelen van langdurige spanningspunten in bepaalde spieren. Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.